FRØYA

Kirkene - sletta kirke

Gammelkirkene

Første kirka: 1755 - 1880

Første kirka på Sletta ble bygd i 1755 og vigslet den 4. september sammet året av biskop Frederik Nannestad.

Andre kirka: 1880 - 1984

I 1880 ble det bygd ei ny og større kirke. Den ble et av landets største trekirker med plass til 1000. Arkitekt var Johannes Henrik Nissen. Kirka ble vigslet 30. september 1880 av biskop Andreas Grimelund.

Den 8. juni 1984 brant denne kirka ned.

Nykirka: 1990 -

Da det skulle reises ei ny kirke, kom det inn seks forslag til ny kirketomt. Disse var Sletta, Stølan, Hellesvik, Sistranda ved herredshuset, Sistranda ved internatet og Nordhammervik.

Kirka ble tegnet av Østbys kirketegning og byggearbeidet tok til på vårparten 1988 og tok ca. 1 ½ år.

Kirka ble vigslet 21. oktober 1990 av biskop Kristen Kyrre Bremer.

Interiør

Den nye Sletta kirke er ei moderne arbeidskirke med stort, lyst kirkerom med vakkert sidealter og sakristi.

Kirkerommet er adskilt fra menig-hetssalen med skyvedører, slik at kirkerommet kan utvides til å romme 450 sitteplasser.

Kirka har garderobe, toaletter, kjøkken og peisestue.

I kjelleren er det flere rom, som blant annet er blitt brukt av søndagsskolen.

Orgelet

Orgelet er bygget av Gunnar Fabricius Husted Orgelbyggeri APS i Fredensborg i Danmark.

Det har 20 stemmer. Klaviaturene: Manualomfang C – g´´´, 2x56 tangenter og pedaler C-f´ bestående av 30 tangenter. Orgelhuset er utført i massivt fillipinsk mahognitre

Orkdalsmenighetene - Slekt

Velg annen kirke